Tuesday, April 16, 2013

Πεζοπορία στον Καταρράκτη "Καλυψώ"

Την Κυριακή 14 Απριλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας πραγματοποίησε ορειβατική εξόρμηση και ανάβαση στον Καταρράκτη "Καλυψώ" από το Κόκκινο Νερό Αγιάς Λάρισας.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού προσήλθαν περισσότερα από 160 άτομα κάθε ηλικίας. Συγκεκριμένα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας συμμετείχαν 90 άτομα, από τον Σύλλογο Γιαννιτσών 50 και από την ομάδα Πλαταμώνα άλλα 20 άτομα. Παρά τη μεγαλειώδη συμμετοχή όλα εξελίχτηκαν ομαλά και συντονισμένα από τα οργανωτικά μέλη του Ε.Ο.Σ. Λάρισας και στις 9:30΄ ώρα το πρωί ξεκίνησε η ανάβαση.

Η πορεία μετά από λίγη ώρα περπάτημα σε αγροτικό δρόμο συνεχίστηκε στο καταπληκτικό μονοπάτι ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα σε πυκνή βλάστηση ανάμεσα σε κάθε λογής δένδρα, που με το ζωηρό τους πράσινο χρώμα έδιναν μοναδικές εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Αξίζει εδώ να μνημονεύσουμε την εξαιρετική δουλειά στο καθάρισμα και τη σήμανση του μονοπατιού από την εθελοντική ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας. Μέχρι και ξύλινη σχεδία γεφυριού φτιάξανε σε πέρασμα του ρέματος προς τον καταρράκτη.

Μετά από πορεία 2 ωρών και 30΄, φτάσανε όλοι στον μεγάλο καταρράκτη, τον μεγαλύτερο του Κισσάβου (70 μ.). Η θέα ήταν μαγευτική. Τα νερά έπεφταν με ορμή από μεγάλο ύψος σχηματίζοντας κάτω βαθιές πεντακάθαρες λίμνες. Μία ομάδα συνέχισε ανεβαίνοντας στην πράσινη παράγκα. Οι ομορφιές δεν είχαν τελειωμό καθώς στο πέρασμα υπήρχαν και άλλα ρέματα με μικρότερους καταρράκτες.

Η επιστροφή ήταν εξίσου απολαυστική καθώς κατηφορίζοντας ατένιζες από πολλά σημεία τη θάλασσα και το πέλαγος. Μετά το τέλος της διαδρομής όλοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Κόκκινου Νερού για λίγη ξεκούραση, όπου απολαμβάνοντας μεζέδες, ή ένα καφέ αντάλλασσαν απόψεις και εντυπώσεις για την ανάβαση στον καταρράκτη. Από όλους τους συμμετέχοντες εκφράστηκε μεγάλη ικανοποίηση για την πορεία και την ευκαιρία που τους δόθηκε να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές του Κισσάβου.

Δείτε τις φωτογραφίες και τη διαδρομή